X A R B E T

Yo soy yo, y comparto circunstancias

Uns altres mossos son possibles.

mossos

Pot ser que una de les grans decepcions de la gent catalana davant la substitució de la Policia Nacional i Guàrdia Civil per els mossos d’esquadra, ha estat el comprovar que es comporten de la mateixa manera o pitjor.

Tant els de tràfic, com els antiavalots, com els que van a peu, en parella, per suposat, tenen una actitud xulesca, poc amigable, llunyana, amb un evident deprecii cap el ciutadà que paga els seus honoraris.

Això, contra el que es pugui pensar, no es signe de fortalesa, sinó de debilitat, del que te por de que la gent se’n emprengui i evita la proximitat i l’amabilitat.

Ha estat, crec jo, una gran oportunitat perduda. Volíem un altre tarannà en l’autoritat “competent”.

Contra el que es pugui pensar, el que te que administrar l’autoritat i la força, no sempre guanya, te, en els estats democràtics, un gran inconvenient, o una gran dificultat, el que defensa la legalitat, te que actuar dins d’ella, no actuar com ho fan els delinqüents i ni siquiera semblar-si.

Es un handicap democràtic que es te que mantenir i que provoca sense cap dubte una merma en l’eficiència, però no hi ha altre camí.

Si l’autoritat bordeja el delicte, donant per descomptat que no hi cau de quatre potes dins, estem no amb una lluita de la llei contra el dolent, sinó contra una baralla entre pillastres que juguen a veure qui troba la drecera millor per aconseguir els seus objectius.

Quina llàstima, a mi m’agradaria trobar un mossos segurs d’ells mateixos, que no vulguin ser ni venjadors, ni provocadors, i que treballassin amb totes les pegues que el complir la llei comporta.

A la llarga i a la curta, hi guanyaríem tots.

14 Desembre 2012 - Posted by | Denuncia |

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: