X A R B E T

Yo soy yo, y comparto circunstancias

INDEPENDENCIA.

L’independentisme no es una ideologia. Crec que es important dir-ho per mes que sigui una cosa evident. Fem de la nostra pàtria un mon, creiem que serem capaços de fer un mon millor, i no diem ni com, ni amb qui contem per aquesta tasca.

Per això, en aquest dies en que me he manifestat tantes vegades com he pogut per la independència de Catalunya, crec que tenc que fer alguns matisos.

Si no canviem la estructura social en la que ens movem, si no som capaços de fer una política social justa, si no repartim els recursos i les riqueses, si no evitem el frau, si no fem que la justícia sigui també justa i equitativa, si no aconseguim tot això, la independència no ens servirà mes que per reduir l’àmbit de la corrupció i la vergonya social.

A la petició d’independència m’hi ha portat la Espanya canalla del Partit Popular, la mateixa que va voler Franco, la que diu que es una “Unitat de destí en l’universal”

I jo, que no crec que cap estat tengui que ser unitat de destí, sinó bressol de equitat, de bonhomia, de germanor, fraternitat i solidaritat, tenc que manifestar el meu desig de convivència amb tots els que enyoren el mateix, ja siguin nascuts a Barcelona, Galícia o Extremadura.

Peró en democràcia, els números conten i si una majoria d’Espanyols volen i emparen uns brètols com els del partit popular, millor enfora que dins. I el nostre poble du masses anys suportant el deprecii i l’incomprensió dels espanyols.  Em demano si algun dia ens respectaran com a poble.

Parlem dons d’independència, por no deixem de parlar de model de estat, de estructura social, del país que volem que sigui el nostre.

14 Setembre 2012 - Posted by | Politica | ,

3 comentaris »

 1. Sí senyor, ben dit. Engresca molt pensar en que potser podem fer-ho millor. Som menys i sabem presionar. És ben cert que la presió espanyola ha arribat a un grau tal que el poble s’ha sublevat. Són masses anys de mentides sobre el poble català. Mentides que encara ara segueixen vives. Jo en dic prejudicis. Altres parlen d’enveja. El cert és que la meva terra té unes infraestructures tercermundistes. Fomento aquí no fomenta res. I paguem, per tot. Gràcies Frede per ser sempre al nostre costat.

  Comentari per uru mikoyan | 15 Setembre 2012 | Respon

 2. Com he dit al meu mur de facebook. Breu, concis, encertat. Justa la fusta. Gràcies. També et convido a llegir el meu comentari: http://delvallesalvalais.blogspot.ch/2012_09_13_archive.html?spref=fb#5256136609439207928

  Comentari per Carlos Capó Inglada | 15 Setembre 2012 | Respon

 3. M’agradat molt el teu plantejament,
  es clar i entenedor, es de justícia.

  Comentari per Xarnego | 20 Desembre 2012 | Respon


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: