X A R B E T

Yo soy yo, y comparto circunstancias

ES SAIG D’ES CASTELL TENIA UN CAPELL

Diu sa Canço:

Es saig d’es castell

Tenia un capell

lluia, lluia

i no era d’ell

Jo sa canço la canviaria per aquesta altre:

Es saig d’es Castell

tenia un cervell

lluia, lluia

i no era d’ell

AQUEST SON ELS FET I LA MEVA CARTA AL DIARI MENORCA.

Fa un mes, en un descuit al deixar la porta de casa oberta, el nostre ca, un Labrador Retriever jove, va fugir de casa.

Als tres minuts jo ja el cercava per als voltants d’on visc, primer a peu, després en cotxe vaig voltar per tota la urbanització de Santa Ana. En veure que no el trobava, a la cerca s’hi va afegir el meu fill i una amiga seva. Vam estar voltant pertot des de la una del migdia fins a les dues. Santa Ana, Sol del Este, el Clot de les Ànimes, Cales Fonts…..

Al final, vam telefonar als saigs i ens van dir que sí, que n’havien trobat un, de labrador, que creia que l’havien agafat a la carretera i que, seguint el protocol, havien avisat al caner i se l’havien endut a la canera de Maó. Quan els vam demanar que ens donessin detalls per poder confirmar que ens tractava del nostre labrador, el nostre interlocutor només ens va poder dir que ell no ho sabia, que l’havien agafat els del torn del dematí i en insistir i demanar-li si sabia el color de l’animal, la resposta va ser “rubio como todos los labradores”… De la conversa només en vam treure el telèfon de la canera i un interrogatori molt diligent, ara sí, per tal de prendre les nostres dades com a propietaris responsables de la fuita de l’animal, per poder obrir el corresponent expedient “sancionador”.

Ningú no ens va avisar, ningú no va mostrar el més mínim interès en contactar amb nosaltres tot i que el nostra ca, a més d’estar correctament vacunat i portar un xip d’identificació, du una placa ben visible penjada al coll amb el seu nom a l’envés i al revés la nostra adreça i el número de telefon mòbil que jo duc sempre a la butxaca.

A la canera no ens van agafar el telèfon i quan vam anar cap a Maó vam trobar tancat, fan horari partit i no hi ha cap telèfon d’urgències. És a dir, que vam haver d’esperar a les cinc del capvespre amb el neguit de no saber ben bé on era en Jonc i poder-lo recuperar.

No sé si el senyor policia municipal té consciència de que estimem les nostres mascotes, de que vam passar més d’una hora angoixats cercant l’animal i de que el darrer que se’ns podia passar pel cap fou que el trobes un municipal i no ens truqués.

Potser és que la seva intel·ligència no li va arribar per girar la placa que portava l’animal, o potser ni siquiera va mirar si duia o no placa, segurament deu ser un problema de protocol. El protocol, no deu diu res d’intentar identificar l’animal, només deu dir que s’ha de cridar al caner, i és clar, a ell no li paguen per pensar, només per complir el protocol.

La cosa va acabar en una multa de 150€ que després del recurs s’ha quedat en 60€ al que hi ha que afegir els 40 que vam haver de pagar per treure es ca de sa canera. Jo hagués pagat sense reclamar ni presentar cap recurs si l’actuació municipal hagués estat més correcta.

Segurament el problema no es d’ells sinó meu, jo ja soc antic i estic acostumat als municipals que es preocupen per ses persones, per ajudar-les, entost de ser només comissaris que posen multes.

En definitiva, una actuació, al meu parer, molt lamentable de la policia municipal.

2 febrer 2012 - Posted by | Sociedad | , ,

1 comentari »

  1. Quins c…! no tenen vergonya! 100 euros per una feina que no han fet! i de que serveix el xip? i la placa amb el telf? els meus també ho duen. Cada cop que ens hem trobat un gos perdut hem trucat al propietari o l’hem dut al veterinari per llegir el xip. El veterinari truca a l’amo i final feliç. Vosaltres heu tingut que pagar per una manca de sentit comú inexcusable! i aquests són els que duen armes i ens han de protegir? quins c….

    Comentari per uru | 7 Març 2012 | Respon


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: