X A R B E T

Yo soy yo, y comparto circunstancias

UN COL-LEGI A LES AFORES.

Em fa certa gracia la polèmica sorgida arreu del trasllat del col·legi de Sa Graduada a n’és camí d’en Guixó. Un que ja te uns anys, recorda quan es va inaugurar el que seria s’Institut Rami i Ramis.

Llavores, també es rallava que estava a ses voreres de sa ciutat i que era molt enfora. Fins i tot, es va muntar un servei d’autobús que sortia de sa plaça bastió, per anar fins a s’Institut. Aquell transport, va durar molt poc, perquè els maonesos, van descobrir tot d’una, que hi havia vida mes enllà del carrer Josep Ma Quadrado.

Es centre de la ciutat es va anar desplaçant empès per es “Sunami” d’es poble, i el que estava a la quinta punyeta, va ser prest proper i assequible.

I es que a vegades sa pressió mediàtica fa fer coses tan absurdes com es pont de “La Salle”. Seria bo recopilar totes ses bestieses que es van dir sobre la imperiosa necessitat d’un pas elevat que pel que veig, no empra ningú. Quant va costar s’imprescindible pont”?

Ses ciutats creixen, i si no ho fan, es queden caragolades dins elles mateixes, encubellades i amuntegades, i el que en un principi era el centre, es va desplaçant parint altres indrets i altres possibilitats. D’una estructura centralista passem a diversos punts d’expansió. Tan de bo els cotxes deixin pas als vianants i al us més freqüent de la bicicleta.

A les grans ciutats, una persona inverteix una mitja de quaranta minuts per anar a fer feina, aquí podem creuar tota la ciutat a peu en només trenta, i ja es hora de fer cas als metges quan ens diuen que hem de caminar mes.

Ara be, també tenim sa possibilitat de muntar un servei d’autobús des de s’Esplanada fins es Camí d’en Guixó, encara que només sigui per fer veure sa ximpleria d’algunes polèmiques i per descobrir que també hi ha vida més enllà de “Caballitus”.

 

30 Març 2011 - Posted by | Denuncia

2 comentaris »

  1. Es curiosa sa por (s’al·lèrgia més bé) que la gent li té als ravals. I a passejar, i a dir bon dia…

    Comentari per julio navarro | 30 Març 2011 | Respon

  2. El que passa es que els ravals estan ja superats des de fa molta estona. El que passa es que a vegades, el viure en una illa et fa tenir una mala mida per les distancies, i el que es realment molt aprop, s’ens fa llunyà.

    Comentari per xarbet | 30 Març 2011 | Respon


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: